Jäsenyys

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäseneksi jokainen on tervetullut. Voit olla mukana toimimassa aktiivisesti yhdistyksessä tai olla yhteisöjäsenenä kannattamassa yhdistyksen toimintaa.

Jäseniä on noin 160.

Jäsenmaksu on 10 €/henkilö ja 50 €/yhteisö.

Ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen verkkosivuilla, sähköpostilla (sp-osoitteen antaneille), Facebookissa ja instagramissa, yhdistyksen tiedotuslehti Käskynkässä, Louhentuvan ja yhteistyötahojen ilmoitustauluilla sekä Iisalmen Sanomien muistio- ja kokous -palstalla.

Jäsenyys

Jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen. Jäsenhakemus löytyy verkkosivuiltamme, mutta voit täyttää sen myös Louhentuvalla.

Jäsenetuja

Jäsenenä saat etuja sekä Iisalmen Mielenterveystuki ry:ltä että Mielenterveyden keskusliitolta (MTKL). Yhdistyksen jäsen on myös Mielenterveyden keskusliitto ry:n jäsen, sillä Iisalmen Mielenterveystuki ry on MTKL:n jäsenyhdistys.

MTKL:ssa on noin 16 000 henkilöjäsentä ja noin 160 jäsenyhdistystä.

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäsenetuja

 • Iisalmen Mielenterveystuki ry:n tiedotuslehti Käskynkkä (ilmestyy kerran vuodessa)
 • Edullisemmin yhdistyksen ja Louhentuvan matkoja ja retkiä
 • Yhdistys tukee ja motivoi MTKL:n koulutuksiin ja tapahtumiin osallistumisessa, esim. valtakunnalliset yhdistyspäivät (kulttuuria ja liikuntaa) ja mestaruusturnaus
 • Yhdistys motivoi ja tukee jäseniään liikunnalliseen toimintaan
 • Alennusta Liiku mieli hyväksi -liikuntakortista 2 €/kausi
Iisalmen Mielenterveystuki ry kannustaa jäseniään liikunnalliseen toimintaan esim. tukemalla osallistumismaksuissa, kuten vuonna 2008 Iisalmessa järjestetyssä Mielenterveyden keskusliiton yleisurheilumestaruuskilpailuissa, jotka tunnetaan nykyään valtakunnallisina yhdistyspäivinä.

Mielenterveyden keskusliiton jäsenetuja

 • 15% jäsenalennus Holiday Club – kohteissa sekä Vierumäen hotelleissa Fennada ja Country Club. Varaukset: Holiday Club: www.holidayclubresorts.com tunnuksella Mielenterveyden keskusliitto. Vierumäki: www.vierumaki.fi / majoitukset. Syötä tunnus MTKL15 koodikenttään. Etu voimassa 31.12.2023 saakka.
 • Tunne & Mieli -aikakauslehti alennettuun jäsenhintaan
 • Mielenterveysmessujen seminaareja pääsee seuraamaan normaalihintaisella lipulla yhdessä 1–5 muun yhdistyksen jäsenen tai työntekijän kanssa.
 • Muutamat kurssit ja tapahtumat ovat jäsenten etuoikeus, esimerkiksi erilaiset kulttuurikurssit.
 • Jäsenenä voit hakea mukaan myös Valtakunnallisille yhdistyspäiville tai perehtyä yhdistystoimintaan koulutuksissa. Lisäksi on urheilu- ja kulttuurikilpailuita, joihin pääset osallistumaan kun olet jäsen.
 • Mielenterveyden keskusliitto ja Maaseudun terveys- ja lomahuolto tarjoavat mahdollisuuden taloudellisesti tuettuun lomaan mielenterveysongelmia kokeville ja heidän perheilleen. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Neuvontapuhelin 0203 919 20 tai etsi kursseja tapahtumakalenterista hakusanalla: ”Irtiotto arjesta”.

Kun kuulut Iisalmen Mielenterveystuki ry:een, annat samalla valtakirjan Mielenterveyden keskusliitolle tärkeään edunvalvontatehtävään. MTKL ja sen jäsenyhdistykset vaikuttavat yhteisesti mielenterveysongelmia kokevien ja heidän läheistensä oikeuksiin ja ovat mukana asiantuntijoina ja kokemusasiantuntijoina kun puhutaan mielenterveysasioista ja kehitetään palveluita. Mielenterveyden keskusliitto tarjoaa myös neuvontaa ja koulutuksia, jotta jokainen saisi toipumiseen tarvitsemansa tuen ja avun. Kun olet mukana, autat meitä toimimaan ja jätät oman sormenjälkesi yhteiskuntaan!